Hyvä tietää

Jotta elokuva olisi elämys kaikille katsojille, ovat yhteiset pelisäännöt tarpeen. Oheiset ohjeet ovat tuttuja useimmille elokuvissa käyneille, mutta kertaus ei ole koskaan pahitteeksi. Yleisohjeiden lopuksi usein kysyttyjä kysymyksiä oopperanäytöksistä.

 

Yleisiä ohjeita

Puhelimet ja tabletit

Sanomattakin on selvää että puhelimen tulee olla elokuvan aikana äänettömänä. Mutta mitä usein ei tule ajatelleeksikaan on se että pienenkin näytön valo loistaa kuin majakka takariviin saakka, ja se takana kolmen rivin päässä istuva tyyppi todellakin näkee koko chattihistoriasi jos sitä alat selata. Jos odotat tärkeää viestiä tai sinulla on muu pakottava tarve pitää puhelimesi näkösällä leffassakin, istu takarivin reunaan jossa et häiritse muita. Kiitos.

Namit ja juotavat

Rapisevat pussit ja sihijuomat on hyvä avata jo trailerien aikana - kun valoakin vielä on! Kassalla yritetään pitää huoli siitä että myytävät tuotteet tarjoillaan mahdollisimman korrektissa muodossa. Pitsat, hampurilaiset ja ylipäänsä lämpimät (voimakkaasti tuoksuvat) ruokatuotteet jäävät henkilökunnan jemmaan elokuvan ajaksi, lämmität ne sitten kotona iltapalaksi. Ja luonnollisesti, alkoholijuomat eivät kuulu leffasaliin. Miksi edes maksaa lipusta jos tarkoitus on jättää leffa katsomatta? (salaryyppääminen leffassa ei onnistu, se haju ei ole mitenkään diskreetti. Kenellekään ei jää epäselväksi mitä sieltä taskustasi huikkailet.)

Kommenttiraita sitten kotona

Trailerien aikana kuulumisten vaihtaminen on vielä suotavaa, mutta kun leffa alkaa, on aika jättää jutustelu sikseen. Jokainen keskittyy elokuvan katsomiseen - oma kommenttiraitasi saattaa viihdyttää itseä ja kavereita, mutta muuta salia se vain potuttaa. Suokaamme siis katselurauha kaikille, ja puidaan elokuvakokemusta antaumuksella sen päätyttyä. Studion face-sivulle ovat leffakommentit aina myös enemmän kuin tervetulleita!

Tulethan tuoksutta

Hajuherkkyys koskettaa monia, ja tekee leffakäynneistäkin hankalia. Pitsoja ja hamppareitahan ei saliin päästetä, mutta parta- ja hajuvedet tuottavat joillekin erittäin epämukavan olon. Suihkaise siis harkiten - on aina ihana tuoksua hyvältä, mutta suihkunraikkaus on loistava valinta!

Saako ikävästä käytöksestä huomauttaa?

Yksinkertaisesti: kyllä, kiitos. Henkilökunta vahtaa salia leffankin aikana valvontakameroiden kautta, mutta emme aina satu olemaan paikalla jos joku näytöksessä käyttäytyy häiritsevästi tai on erityisen äänekäs. Olemme siis äärimmäisen kiitollisia siitä että meille tullaan kertomaan häiriökäyttäytymisestä, otamme ohjat heti käsiimme jos tarvis on. Jos huomaat ikävää käytöstä, on myös täysin suotavaa huomauttaa häirikölle asiasta suoraan. Usein kovaan ääneen jutusteleva katsoja ei tullut ajatelleeksi tuottavansa häiriötä muille, ja ongelma saadaan pakettiin parilla suoralla sanalla. Win-win!

Taaperonäytökset

Studion omissa taaperonäytöksissä on vapaa tunnelma - jutteleminen, hihkuminen, leikkiminen uusien ja vanhojen kavereiden kanssa sekä liikkuminen salissa ovat täysin sallittuja ja jopa suotavaa. Normaalinäytöksissä annamme kaikille katselurauhan, mutta taaperonäytöksissä ei tarvitse stressata siitä ettei se porukan napero istu ihan hiljaa nilkat ristissä. Ei tarttekaan. Jostain se opetteleminen pitää aloittaa!

Saavutettavuus ja esteettömyys

Studio 1 on yläkerrassa, ja uusi pyörätuolihissi hoitaa homman mikäli portaiden kulkeminen ei syystä tai toisesta onnistu tai tunnu hyvältä. Hihkaisu henkilökunnalle riittää. Studiot 2 ja 3 sijaitsevat katutasossa, ja niihin pääsee esteettä myös pyörätuolilla. Alakerran saleissa ovat myös pyörätuolipaikat salin takaosassa, joten leffan katsominen on mukavampaa.

Tekstitettyjä näytöksiä huonokuuloisille järjestetään mieluusti, ja pienestäkin toiveesta. Jos haluaisit nähdä kotimaisen elokuvan suomeksi tekstitettynä, se yleensä aina onnistuu muutaman päivän varoitusajalla. Kerro toiveestasi henkilökunnalle tai sähköpostitse info@studio123.fi - palvelemme mieluusti niin tässä kuin kaikissa muissakin asioissa.

Entä oopperanäytökset sitten?

Pitääkö lippu varata etukäteen?

Lipun varaaminen etukäteen on aina suotavaa. Viime hetken lipunhakijakin mahtuu kyllä näytökseen, mutta varaaminen  auttaa meitä varautumaan väliaikatarjoiluun, se kun kuuluu jokaisen lipun hintaan ooppera- ja balettiesityksissä.

Miten sinne  pukeudutaan?

Yksi tulee ykköset päällä, toinen villapaidassa. Asu on täysin vapaa, kunhan vaatteet on päällä. Kaikki ovat tervetulleita. Luonnollisesti tilanteen juhlavuutta itsellesikin lisää astetta hienommin pukeutuminen!

Onko suora lähetys ensi-ilta Lontoossakin?

Yleisesti ottaen ei. Jotta esitys saadaan tuotettua kankaalle sopivaksi, on kameroiden kuvakulmat ja ajoitukset mietittävä ja harjoiteltava hyvin tarkkaan. Siksi kaikille laadukkain kokemus syntyy kun kappaletta on jo esitetty yleisön edessä useamman kerran. Lähetyksen ajankohta on myös mietittävä sekä osallistuvien teattereiden että satelliittilähetystä hoitavan osapuolen kannalta parhaan mahdollisen onnistumisen takaamiseksi.

 

 

 

Kuvaamalla voit joutua vaikeuksiin!

Esitettävän elokuvan tallentaminen elokuvanäytöksissä on tekijänoikeuslain nojalla ehdottomasti kielletty ja tekijänoikeusrikos. Laittoman elokuvan tallennusyrityksen huomatessa teatterin henkilökunta voi takavarikoida laitteet ja mahdollisesti tehdä siitä poliisiasian. Poliisin takavarikoimat laitteet voidaan menettää edelleen valtiolle.

Näytä ostoskori