Ladataan traileria...

British museum: Hokusai

Kesto: 1h 30min

Seuraavat näytökset

British Museum presents: Hokusai on uraauurtava dokumentti ja ainutlaatuinen kurkistus British Museumin tulevaan näyttelyyn Hokusai: beyond the Great Wave. Japanissa ja Britanniassa kuvattu filmi keskittyy Hokusain (1760–1849) teoksiin, elämään ja aikaan Edossa, vilkkaassa metropolissa, joka nykyisin tunnetaan Tokiona. Dokumentissa hyödynnetään upeita lähikuvia ja täysin uudenlaista 8K-videotekniikkaa. Hokusain maalauksia ja painokuvia tarkastelevat kansainväliset, digitaalisen taidehistorian kärkikastiin kuuluvat asiantuntijat. Parhaiten Suuri aalto -nimisestä teoksestaan tunnettu Hokusai vietti elämänsä tutkien ja juhlistaen ihmisyyttä, luontoa ja henkimaailmaa. Fuji-tulivuori edusti hänelle turvaa ja mahdollista kuolemattomuuden lähdettä. Hän kohtasi monia murheita, joutui salaman iskemäksi ja eli vuosia köyhyydessä, mutta ei koskaan lakannut pyrkimästä taiteessaan täydellisyyteen. Hokusain taiteesta ovat saaneet vaikutteita muun muassa Monet, Van Gogh ja muut impressionistit. Häntä pidetään mangan isänä, ja hän on ainoa taiteilija, jolla on oma emoji.

Esitys on englanninkielinen.

Alkuperäinen nimi:
British museum: Hokusai
 
Kesto:
1h 30min
 
Lajityypit:
 

Hyvä tietää oopperanäytöksistä

Pitääkö lippu varata etukäteen?

Lipun varaaminen etukäteen on aina suotavaa. Viime hetken lipunhakijakin mahtuu kyllä näytökseen, mutta varaaminen  auttaa meitä varautumaan väliaikatarjoiluun, se kun kuuluu jokaisen lipun hintaan ooppera- ja balettiesityksissä.

Miten sinne pukeudutaan?

Yksi tulee ykköset päällä, toinen villapaidassa. Asu on täysin vapaa, kunhan vaatteet on päällä. Kaikki ovat tervetulleita. Luonnollisesti tilanteen juhlavuutta itsellesikin lisää astetta hienommin pukeutuminen!

Onko suora lähetys ensi-ilta Lontoossakin?

Yleisesti ottaen ei. Jotta esitys saadaan tuotettua kankaalle sopivaksi, on kameroiden kuvakulmat ja ajoitukset mietittävä ja harjoiteltava hyvin tarkkaan. 

Siksi kaikille laadukkain kokemus syntyy kun kappaletta on jo esitetty yleisön edessä useamman kerran. Lähetyksen ajankohta on myös mietittävä sekä osallistuvien teattereiden että satelliittilähetystä hoitavan osapuolen kannalta parhaan mahdollisen onnistumisen takaamiseksi.