Ladataan traileria...

David Gilmour Live at Pompeii

Kesto: 2h 0min

Seuraavat näytökset

Pink Floydin keulakuva David Gilmour palaa 45 vuoden jälkeen Pompejin legendaariseen amfiteatteriin. Nyt kyseessä on kuitenkin ensimmäinen kerta, kun antiikin Rooman aikaisessa amfiteatterissa on myös yleisöä: vain 2600 fania pääsi kokemaan konsertin samoilla jalansijoilla, joissa gladiaattorit ovat taistelleet vuosituhannen alussa. Kyseessä on ”Rattle That Lock” -kiertueen kaksi vaikuttavaa konserttia.

David Gilmour Live at Pompeii on spektaakkeli. Se on visuaalisesti näyttävä lasereiden, pyrotekniikan sekä valtavan kokoisen pyöreän screenin ansiosta. Tältä jättinäytöltä nähdään konserttia varten luotuja ja musiikkia täydentäviä filmejä. Ennen kaikkea käsillä on upea musiikkikonsertti yhdessä huippumuusikkojen kanssa.

Esityksessä kuullaan niin Pink Floydin klassikkoja kuin kappaleita David Gilmourin soolouralta. Yksi erikoisuuksista on One of These Days, jonka Pink Floyd esitti Pompejin konserttitaltioinnissaan vuonna 1971. Konsertin muita erityisyyksiä on mm. The Dark Side of the Moon -levyn The Great Gig in the Sky -kappale, jota Gilmour on harvoin sooloartistina soittanut. Lisäksi kuullaan kappaleita kahdelta uusimmalta albumilta, Rattle That Lock ja On an Island sekä muita Gilmourin soolouran ja Pink Floydin klassikkoja, kuten Wish You Were Here ja Comfortably Numb. Tämä konserttiesitys pitää sisällään huippukohdat molemmista amfiteatterissa koetuista keikoista. Ohjauksesta vastaa Gavin Elder.

Konsertissa nähdään musiikkimaailman huippuartisti, joka esittää ainutlaatuisissa puitteissa upeaa musiikkituotantoa yhdessä maailmanluokan yhtyeen kanssa. David Gilmour Live at Pompeii -konsertit saivat ylistäviä arvioita niin faneilta kuin kriitikoilta, mm. The Guardian -lehti antoi täydet 5 tähteä.

Alkuperäinen nimi:
David Gilmour Live at Pompeii
 
Kesto:
2h 0min
 
Lajityypit:
 

Hyvä tietää oopperanäytöksistä

Pitääkö lippu varata etukäteen?

Lipun varaaminen etukäteen on aina suotavaa. Viime hetken lipunhakijakin mahtuu kyllä näytökseen, mutta varaaminen  auttaa meitä varautumaan väliaikatarjoiluun, se kun kuuluu jokaisen lipun hintaan ooppera- ja balettiesityksissä.

Miten sinne pukeudutaan?

Yksi tulee ykköset päällä, toinen villapaidassa. Asu on täysin vapaa, kunhan vaatteet on päällä. Kaikki ovat tervetulleita. Luonnollisesti tilanteen juhlavuutta itsellesikin lisää astetta hienommin pukeutuminen!

Onko suora lähetys ensi-ilta Lontoossakin?

Yleisesti ottaen ei. Jotta esitys saadaan tuotettua kankaalle sopivaksi, on kameroiden kuvakulmat ja ajoitukset mietittävä ja harjoiteltava hyvin tarkkaan. 

Siksi kaikille laadukkain kokemus syntyy kun kappaletta on jo esitetty yleisön edessä useamman kerran. Lähetyksen ajankohta on myös mietittävä sekä osallistuvien teattereiden että satelliittilähetystä hoitavan osapuolen kannalta parhaan mahdollisen onnistumisen takaamiseksi.