Ladataan traileria...

LA TRAVIATA

Kesto: 2 h 25 min

Seuraavat näytökset

Giuseppe Verdi

Rome opera house 

La Traviata perustuu Alexandre Dumas nuoremman näytelmään Kamelianainen. Siinä kaunis kurtisaani elää nuoren miehen kanssa rakkaudesta, mutta suhteen uhkana siintää paitsi naisen elinkeino, myös hänen vakava sairautensa.

Tämä teos on todellakin korona-ajan tuote; se on nauhoitettu ilman yleisöä, ei van näyttämöllä vaan halki koko Rooman oopperatalon, aina vessoista ja lämpiöistä katsomoon ja lavalle saakka. Tuloksena on toiminnallisempi ja elokuvallisempi Traviata, joka ilahduttaa erikoisuudellaan.

Pääosissa: Lisette Oropesa, Anastasia Boldyreva, Angela Schisano, Saimir Pirgu, Roberto Frontali, Rodrigo Ortiz

Ohjaus: Mario Martone

Kapellimestari: Daniele Gatti

Laulettu italiaksi, tekstitetty suomeksi

Kesto 2 tuntia 5 minuuttia + väliaika

Nauhoitettu 9.4.2021

 

Alkuperäinen nimi:
La traviata
 
Kesto:
2 h 25 min
 
 
 

Hyvä tietää oopperanäytöksistä

Pitääkö lippu varata etukäteen?

Lipun varaaminen etukäteen on aina suotavaa. Viime hetken lipunhakijakin mahtuu kyllä näytökseen, mutta varaaminen  auttaa meitä varautumaan väliaikatarjoiluun, se kun kuuluu jokaisen lipun hintaan ooppera- ja balettiesityksissä.

Miten sinne pukeudutaan?

Yksi tulee ykköset päällä, toinen villapaidassa. Asu on täysin vapaa, kunhan vaatteet on päällä. Kaikki ovat tervetulleita. Luonnollisesti tilanteen juhlavuutta itsellesikin lisää astetta hienommin pukeutuminen!

Onko suora lähetys ensi-ilta Lontoossakin?

Yleisesti ottaen ei. Jotta esitys saadaan tuotettua kankaalle sopivaksi, on kameroiden kuvakulmat ja ajoitukset mietittävä ja harjoiteltava hyvin tarkkaan. 

Siksi kaikille laadukkain kokemus syntyy kun kappaletta on jo esitetty yleisön edessä useamman kerran. Lähetyksen ajankohta on myös mietittävä sekä osallistuvien teattereiden että satelliittilähetystä hoitavan osapuolen kannalta parhaan mahdollisen onnistumisen takaamiseksi.

Näytä ostoskori