Ladataan traileria...

Bekas

K-16
Kesto: 1h 37min

Seuraavat näytökset

Bekas on lämminhenkinen ja humoristinen seikkailudraama, joka sijoittuu vuoden 1990 Irakiin.

Kurdistanin alueella asuvat orvot veljekset Zana ja Dana näkevät salaa pätkän Teräsmies-elokuvasta. Se innoittaa poikia lähtemään matkalle kohti Amerikkaa – ”isoa kaupunkia, jossa Teräsmieskin asuu”.

Kun kengänkiillottaminen osoittautuu työlääksi tavaksi ansaita rahat passeihin, poikien on otettava muut keinot käyttöön. Matka rajalle päin taittuu verkkaisesti Michael Jackson -nimisellä aasilla samalla englannin kieltä opetellen. Supersankarin tapaamista varten Zana kirjaa valmiiksi pieneen muistivihkoonsa vihollistensa nimiä aina Saddam Husseinista naapurin kiusaavaan poikaan.

Karzan Kaderilla on paljonkin omakohtaista kokemusta esikoiselokuvansa aiheesta. Ohjaaja on kotoisin samalta kurdialueelta kuin elokuvan pikkupojat ja pakeni sieltä lapsena perheensä kanssa Ruotsiin. Bekasin teko osui osittain Arabikevään myllerrykseen, mikä toi tiettyä haastetta kuvauksiin.

Ruotsin, Suomen ja Irakin yhteistuotantona tehdyssä elokuvassa on upeita kuvakulmia, kaunis värimaailma ja tyylikkään rosoista miljöötä. Parempaa elämää tavoittelevista köyhistä lapsista kertovassa Bekasissa on samanlaista vauhtia ja energiaa kuin Slummien miljonäärissä, mutta ilman Hollywoodin sivumakua.


Alkuperäinen nimi:
Bekas
 
Kesto:
1h 37min
 
Lajityypit:
 

Liput ja alennukset

Opiskelijat ja varusmiehet

Voimassaolevalla opiskelija- tai varusmieskortilla 1€ alennus normaalihintaisista elokuvalipuista.

Ei voi yhdistää muihin alennuksiin.

Eläkeläiset

Normaalihintaisista elokuvalipuista 1€ alennus

Näytä ostoskori