Ladataan traileria...

Berliinin filharmonikoiden pääsiäiskonsertti

Kesto: 2h 0min

Seuraavat näytökset

Perinteinen pääsiäiskonsertti kuuluisasta Baden Badenin festivaaliteatterista saadaan ensi kertaa kuultavaksi laajasti ympäri Eurooppaa ja myös Suomessa useilla paikkakunnilla. Ohjelmistossa kuultavana mm. Igor Stravinskyn Kevätuhri ja Edward Elgarin melodinen sellokonsertto, joka jälleen soi modernina ja tuoreena. Nuori, ilmiöksi noussut sellisti Sol Gabetta julkaisi hiljattain konsertosta ylistetyn äänitteen ja pääsiäissunnuntaina 20.4. hän tekee ensiesiintymisensä Berliinin filharmonikkojen kanssa upeassa Baden Badenin festivaaliteatterissa.

Esiintyjät:

Sol Gabetta, sello

Kapellimestari Sir Simon Rattle

Berliinin filharmonikot

 

Ohjelma:

György Ligeti: Atmosphères

Richard Wagner: Alkusoitto oopperasta Lohengrin

Edward Elgar: Sellokonsertto e-molli, Op.85

Igor Stravinsky: Kevätuhri

Alkuperäinen nimi:
Berliinin filharmonikoiden pääsiäiskonsertti
 
Kesto:
2h 0min
 
Lajityypit:
 

Hyvä tietää oopperanäytöksistä

Pitääkö lippu varata etukäteen?

Lipun varaaminen etukäteen on aina suotavaa. Viime hetken lipunhakijakin mahtuu kyllä näytökseen, mutta varaaminen  auttaa meitä varautumaan väliaikatarjoiluun, se kun kuuluu jokaisen lipun hintaan ooppera- ja balettiesityksissä.

Miten sinne pukeudutaan?

Yksi tulee ykköset päällä, toinen villapaidassa. Asu on täysin vapaa, kunhan vaatteet on päällä. Kaikki ovat tervetulleita. Luonnollisesti tilanteen juhlavuutta itsellesikin lisää astetta hienommin pukeutuminen!

Onko suora lähetys ensi-ilta Lontoossakin?

Yleisesti ottaen ei. Jotta esitys saadaan tuotettua kankaalle sopivaksi, on kameroiden kuvakulmat ja ajoitukset mietittävä ja harjoiteltava hyvin tarkkaan. 

Siksi kaikille laadukkain kokemus syntyy kun kappaletta on jo esitetty yleisön edessä useamman kerran. Lähetyksen ajankohta on myös mietittävä sekä osallistuvien teattereiden että satelliittilähetystä hoitavan osapuolen kannalta parhaan mahdollisen onnistumisen takaamiseksi.

Näytä ostoskori