Ladataan traileria...

Prokofiev: CINDERELLA - TUHKIMO

Kesto: 2h 20min

Seuraavat näytökset

Australian ballet

Koreografi 
Alexei Ratmansky    Kapellimestari 
Nicolette Fraillon

Rooleissa 
Lana Jones, Daniel Gaudiello, Amy Harris, Ingrid Gow, Eloise Fryer, Steven Heathcote, Nicola Curry

Synopsis

Ratmanskyn Tuhkimo on kepeä, värikäs ja romanttinen, täynnä tanssin taikaa ja sadunomaisia käänteitä. Tuhkimo työskentelee äiti- ja sisarpuoltensa palveluksessa, ja katsoo heidän valmistautuvan suuriin tanssiaisiin joihin ei itse pääse. Heidän lähdettyään Tuhkimo kuvittelee tanssivansa itse upeassa salissa muiden mukana, pukeutuneena mitä kauneimpaan iltapukuun… haltiatarkummi näkee tytön unelman ja päättää tehdä siitä totta. Ryysyt vaihtuvat kimaltavaan tanssiaispukuun, mutta taian on kadottava keskiyöllä. Tuhkimo tapaa tanssiaisissa prinssin ja pari rakastuu ensi silmäyksellä, mutta keskiyön lyödessä tytön on paettava. Hän jättää jälkeensä vain lasikengän, jonka avulla prinssin on löydettävä neitonsa uudelleen. Prinssi matkaa halki koko maan etsien rakkaintaan, ja löytääkin tämän lopulta. Ja he elävät onnellisina elämänsä loppuun saakka.

Alkuperäinen nimi:
Cinderella
 
Kesto:
2h 20min
 
Lajityypit:
 

Hyvä tietää oopperanäytöksistä

Pitääkö lippu varata etukäteen?

Lipun varaaminen etukäteen on aina suotavaa. Viime hetken lipunhakijakin mahtuu kyllä näytökseen, mutta varaaminen  auttaa meitä varautumaan väliaikatarjoiluun, se kun kuuluu jokaisen lipun hintaan ooppera- ja balettiesityksissä.

Miten sinne pukeudutaan?

Yksi tulee ykköset päällä, toinen villapaidassa. Asu on täysin vapaa, kunhan vaatteet on päällä. Kaikki ovat tervetulleita. Luonnollisesti tilanteen juhlavuutta itsellesikin lisää astetta hienommin pukeutuminen!

Onko suora lähetys ensi-ilta Lontoossakin?

Yleisesti ottaen ei. Jotta esitys saadaan tuotettua kankaalle sopivaksi, on kameroiden kuvakulmat ja ajoitukset mietittävä ja harjoiteltava hyvin tarkkaan. 

Siksi kaikille laadukkain kokemus syntyy kun kappaletta on jo esitetty yleisön edessä useamman kerran. Lähetyksen ajankohta on myös mietittävä sekä osallistuvien teattereiden että satelliittilähetystä hoitavan osapuolen kannalta parhaan mahdollisen onnistumisen takaamiseksi.