Ladataan traileria...

Teatro dell’ opera di Roma: GISELLE (baletti)

Seuraavat näytökset

Tarina rakkaudesta, petoksesta ja pelastuksesta.

Giselle on viaton nuori tyttö, ja hänen ainut intohimonsa on tanssi. Hän rakastuu prinssi Albrechtiin tietämättä kuka mies todellisuudessa on. Metsästäjä Hilarion on rakastunut Giselleen eikä saa tytöltä vastakaikua tunteisiinsa, ja paljastaa ihastuksen todellisen henkiulöllisyyden. Giselle menettää järkensä ja kuolee – ja niin tehdessään liittyy tahtomattaan rakkaudessa petettyjen, ennen avioliittoaan kuolleiden naisten henkien ryhmää. Heidän on kirottu tanssimaan joka yö, ja kuolevaiset jotka kohtaavat nämä aaveet… tanssivat myös kunnes menettävät henkensä. Myös Albrect kokisi saman kohtalon ellei Gisellen rakkaus olisi niin väkevä. Giselle antaa miehelle anteeksi ja antaa tälle voimia kunnes aurinko nousee ja taika raukeaa.

 
 
 

Hyvä tietää oopperanäytöksistä

Pitääkö lippu varata etukäteen?

Lipun varaaminen etukäteen on aina suotavaa. Viime hetken lipunhakijakin mahtuu kyllä näytökseen, mutta varaaminen  auttaa meitä varautumaan väliaikatarjoiluun, se kun kuuluu jokaisen lipun hintaan ooppera- ja balettiesityksissä.

Miten sinne pukeudutaan?

Yksi tulee ykköset päällä, toinen villapaidassa. Asu on täysin vapaa, kunhan vaatteet on päällä. Kaikki ovat tervetulleita. Luonnollisesti tilanteen juhlavuutta itsellesikin lisää astetta hienommin pukeutuminen!

Onko suora lähetys ensi-ilta Lontoossakin?

Yleisesti ottaen ei. Jotta esitys saadaan tuotettua kankaalle sopivaksi, on kameroiden kuvakulmat ja ajoitukset mietittävä ja harjoiteltava hyvin tarkkaan. 

Siksi kaikille laadukkain kokemus syntyy kun kappaletta on jo esitetty yleisön edessä useamman kerran. Lähetyksen ajankohta on myös mietittävä sekä osallistuvien teattereiden että satelliittilähetystä hoitavan osapuolen kannalta parhaan mahdollisen onnistumisen takaamiseksi.

Näytä ostoskori