Studio 123 elokuvanäytökset jatkuvat 1.6. Liput myynnissä nyt!
Ladataan traileria...

Tshaikovski / Nureyev: JOUTSENLAMPI

Kesto: 2 h 53 min

Seuraavat näytökset

Pjotr Tshaikovski / Rudolf Nureyev (Marius Petipan ja Lev Ivanovin mukaan)

Opera de Paris, Pariisi / baletti

Kesto 2 tuntia 40 minuuttia + väliaika

Kapellimestari Valery Ovsyanikov

Ohjaus Francois-René Martin    

Lavasteet Ezlo Frigerio

Puvustus Franca Squarciapino

Valaistus Vinicio Chell

Rooleissa Pariisin oopperatalon Etoiles, Danceurs ja Corps de ballet

Synopsis 

Thaikovski käsittelee Joutsenlammessa tahrattoman linnun tarua, luoden sille musiikillisen legendan joka elää vuosisadasta toiseen. Tarina kertoo maallisen prinssin ja linnuksi muutetun prinsessan mahdottoman rakkaustarinan. Kun Nureyev rakensi versiotaan Pariisin baletille vuonna 1984, hän ammensi inspiraatiotaan Freudilaisesta tulkinnasta, tukien Tshaikovskin runollista unitarinaa pohjattoman toivottomuuden tunteen kautta. 

tallennettu helmikuussa 2019

Alkuperäinen nimi:
Swan lake
 
Kesto:
2 h 53 min
 
 
 

Hyvä tietää oopperanäytöksistä

Pitääkö lippu varata etukäteen?

Lipun varaaminen etukäteen on aina suotavaa. Viime hetken lipunhakijakin mahtuu kyllä näytökseen, mutta varaaminen  auttaa meitä varautumaan väliaikatarjoiluun, se kun kuuluu jokaisen lipun hintaan ooppera- ja balettiesityksissä.

Miten sinne pukeudutaan?

Yksi tulee ykköset päällä, toinen villapaidassa. Asu on täysin vapaa, kunhan vaatteet on päällä. Kaikki ovat tervetulleita. Luonnollisesti tilanteen juhlavuutta itsellesikin lisää astetta hienommin pukeutuminen!

Onko suora lähetys ensi-ilta Lontoossakin?

Yleisesti ottaen ei. Jotta esitys saadaan tuotettua kankaalle sopivaksi, on kameroiden kuvakulmat ja ajoitukset mietittävä ja harjoiteltava hyvin tarkkaan. 

Siksi kaikille laadukkain kokemus syntyy kun kappaletta on jo esitetty yleisön edessä useamman kerran. Lähetyksen ajankohta on myös mietittävä sekä osallistuvien teattereiden että satelliittilähetystä hoitavan osapuolen kannalta parhaan mahdollisen onnistumisen takaamiseksi.

Näytä ostoskori