Ladataan traileria...

Tosca

Kesto: 2h 28min

Seuraavat näytökset

Elämysten elokuu!

Tosca on oopperoiden klassikkokastia, yksi niistä jotka on nähtävä ainakin kerran. Tarinassa tarjotaan suuria tunteita, rakkautta ja kuolemaa.

Floria Tosca on oopperalaulaja joka rakastaa taitelija Cavaradossia. Toscan mustasukkaisuuden herättää hänen rakastettunsa kirkkoon maalaama Neitsyt Maria joka muistuttaa erehdyttävästi  markiisitar Attavantia, ja hän pyytää Cavaradossia maalaamaan kuvalle sinisten sijaan tummat silmät.

Toscan tietämättä paikalla on ollut myös entinen Rooman tasavallan konsuli ja poliittinen vanki Cesare Angelotti. Angelotti pyytää Cavaradossia piilottamaan hänet vainoajiltaan. Cavaradossi ehdottaa piilopaikaksi vanhaa kuivunutta kaivoa puutarhassaan….

Tekstitetty suomeksi.

Rooleissa:

  • Floria Tosca: Angela Gheorghiu
  • Mario Cavaradossi: Jonas Kaufmann
  • Paroni Scarpia: Bryn Terfel
  • Cesare Angelotti: Lukas Jakobski
  • Spoletta: Hubert Francis
  • Sciarrone: ZhengZhong Zhou
  • Sacristan: Jeremy White

 

Alkuperäinen nimi:
Tosca
 
Kesto:
2h 28min
 
Lajityypit:
 

Hyvä tietää oopperanäytöksistä

Pitääkö lippu varata etukäteen?

Lipun varaaminen etukäteen on aina suotavaa. Viime hetken lipunhakijakin mahtuu kyllä näytökseen, mutta varaaminen  auttaa meitä varautumaan väliaikatarjoiluun, se kun kuuluu jokaisen lipun hintaan ooppera- ja balettiesityksissä.

Miten sinne pukeudutaan?

Yksi tulee ykköset päällä, toinen villapaidassa. Asu on täysin vapaa, kunhan vaatteet on päällä. Kaikki ovat tervetulleita. Luonnollisesti tilanteen juhlavuutta itsellesikin lisää astetta hienommin pukeutuminen!

Onko suora lähetys ensi-ilta Lontoossakin?

Yleisesti ottaen ei. Jotta esitys saadaan tuotettua kankaalle sopivaksi, on kameroiden kuvakulmat ja ajoitukset mietittävä ja harjoiteltava hyvin tarkkaan. 

Siksi kaikille laadukkain kokemus syntyy kun kappaletta on jo esitetty yleisön edessä useamman kerran. Lähetyksen ajankohta on myös mietittävä sekä osallistuvien teattereiden että satelliittilähetystä hoitavan osapuolen kannalta parhaan mahdollisen onnistumisen takaamiseksi.

Näytä ostoskori