Ladataan traileria...

Berliinin filharmonikoiden uudenvuoden gaala

Kesto: 1h 35min

Seuraavat näytökset

The Gala Concert Berlin 2013 - Uudenvuodenaaton gaalakonsertti suorana Berliinistä

Ohjelma:

Johannes Brahms: Unkarilaiset tanssit nro 1 (g-molli) ja nro 3 (F-duuri)
Sergei Prokofjev: Pianokonsertto nro 3
Paul Hindemith: Sinfoninen tanssi nro 3
Antonin Dvořák: Kolme slaavilaista tanssia
Aram Hatshaturjan: Neljä tanssia baletista Gajane

Konsertin ohjelmassa on kaksi kaikkein suosituimpiin kuuluvaa Brahmsin Unkarilaista tanssia ja kolme Dvořákin Slaavilaista tanssia, molemmat primitiivisiä ja elegantteja säveliä musiikillisilta perinteiltään niin runsaasta Euroopan maantieteellisestä keskipisteestä. Armenialaisen säveltäjän Aram Hatshaturjanin Gajane-baletti ei ole aivan yhtä tunnettu kuin Unkarilaiset ja Slaavilaiset tanssit, mutta jokainen musiikinharrastaja tuntee ainakin teoksen yhden osan - kuuluisan Sapelitanssin. Paul Hindemithin Sinfonisten tanssien kolmas osa muodostaa jännittävän kontrastin muille kappaleille. Konserttiohjelman täydentää Prokofjevin Pianokonsertto nro 3, jonka kera Lang Lang palaa orkesterin uudenvuodenaaton konsertin solistiksi soitettuaan jo vuoden 2009 vastaavassa konsertissa. Hänen loistelias ja herkkä - sekä suuresta taiteellisuudesta huolimatta aina spontaanilta kuulostava - soittonsa hullaannuttaa sekä muut muusikot että yleisön.

Alkuperäinen nimi:
Berliinin filharmonikoiden uudenvuoden gaala
 
Kesto:
1h 35min
 
Lajityypit:
 

Hyvä tietää oopperanäytöksistä

Pitääkö lippu varata etukäteen?

Lipun varaaminen etukäteen on aina suotavaa. Viime hetken lipunhakijakin mahtuu kyllä näytökseen, mutta varaaminen  auttaa meitä varautumaan väliaikatarjoiluun, se kun kuuluu jokaisen lipun hintaan ooppera- ja balettiesityksissä.

Miten sinne pukeudutaan?

Yksi tulee ykköset päällä, toinen villapaidassa. Asu on täysin vapaa, kunhan vaatteet on päällä. Kaikki ovat tervetulleita. Luonnollisesti tilanteen juhlavuutta itsellesikin lisää astetta hienommin pukeutuminen!

Onko suora lähetys ensi-ilta Lontoossakin?

Yleisesti ottaen ei. Jotta esitys saadaan tuotettua kankaalle sopivaksi, on kameroiden kuvakulmat ja ajoitukset mietittävä ja harjoiteltava hyvin tarkkaan. 

Siksi kaikille laadukkain kokemus syntyy kun kappaletta on jo esitetty yleisön edessä useamman kerran. Lähetyksen ajankohta on myös mietittävä sekä osallistuvien teattereiden että satelliittilähetystä hoitavan osapuolen kannalta parhaan mahdollisen onnistumisen takaamiseksi.

Näytä ostoskori