Ladataan traileria...

Verdi: DON CARLO

Kesto: 4h 10min

Seuraavat näytökset

laulettu italiaksi, tekstitetty suomeksi

Giuseppe Verdi / Salzburg Festival, Itävalta

Kesto 
4 tuntia 10 minuuttia

Kapellimestari 
 Antonio Pappano

Ohjaus 
Peter Stein     

Rooleissa 
Jonas Kaufmann, Anja Harteros, Thomas Hampson

Synopsis

Pariisin oopperan silloinen johtaja Emile Perrin tilasi Verdiltä Schillerin runoteokseen perustuvan Don Carlon vuonna 1865. Schiller oli Viktor Hugon ja Shakespearen ohella Verdin suosikkikirjoittajia, ja hän ottikin projektin ilolla työstääkseen. Siitä tuli lopulta Verdin uran pisin ja kunnianhimoisin teos.

Tarina kertoo Espanjan kuningas Philip II:n pojasta, (tässä italiankielisessä versiossa Don Carlo), joka rakastaa Ranskan prinsessa Elisabethia, tulevaa morsiantaan. Tytön aikoo kuitenkin Carlon sijaan naida itse kunigas, ja näin Carlon rakastetusta tulee hänen äitipuolensa. Heidän tunteensa eivät kuitenkaan muutu, ja pian kuningas vakuuttuu siitä että hänen on surmattava poikansa pelastaakseen avioliittonsa.

 

Kesto:
4h 10min
 
Lajityypit:
 

Hyvä tietää oopperanäytöksistä

Pitääkö lippu varata etukäteen?

Lipun varaaminen etukäteen on aina suotavaa. Viime hetken lipunhakijakin mahtuu kyllä näytökseen, mutta varaaminen  auttaa meitä varautumaan väliaikatarjoiluun, se kun kuuluu jokaisen lipun hintaan ooppera- ja balettiesityksissä.

Miten sinne pukeudutaan?

Yksi tulee ykköset päällä, toinen villapaidassa. Asu on täysin vapaa, kunhan vaatteet on päällä. Kaikki ovat tervetulleita. Luonnollisesti tilanteen juhlavuutta itsellesikin lisää astetta hienommin pukeutuminen!

Onko suora lähetys ensi-ilta Lontoossakin?

Yleisesti ottaen ei. Jotta esitys saadaan tuotettua kankaalle sopivaksi, on kameroiden kuvakulmat ja ajoitukset mietittävä ja harjoiteltava hyvin tarkkaan. 

Siksi kaikille laadukkain kokemus syntyy kun kappaletta on jo esitetty yleisön edessä useamman kerran. Lähetyksen ajankohta on myös mietittävä sekä osallistuvien teattereiden että satelliittilähetystä hoitavan osapuolen kannalta parhaan mahdollisen onnistumisen takaamiseksi.

Näytä ostoskori