Ladataan traileria...

PÄHKINÄNSÄRKIJÄ (3D)

Ikäraja ei vielä tiedossa.
Kesto: 1h 45min

Seuraavat näytökset

Kapellimestari 
Valery Gergiev

Sävellys 
Pjotr Tshaikovski     Libretto 
Marius Petipa

Rooleissa 
Alina Somova, Vladimir Shklyarov, Alexandra Korshunova, Alena Mashintseva

Synopsis Vasily Vainosen versio sai ensi-iltansa 1934, ja se valittiin vuonna 1992 juhlistamaan alkuperäisen teoksen 100-vuotispäivää. Tämä nauhoite tuotettiin 120-vuotiaan teoksen kunniaksi, ja se oli maailman ensimmäinen baletti joka esitettiin elokuvateattereissa myös kolmiulotteisena. 

Tarinan tapahtumat sijoittuvat 1800-luvun alun saksalaiseen kaupunkiin. Drosselmeyer, omalaatuinen keksijä ja taikuri, kutsutaan vieraaksi Stahlbaumien joulujuhlaan heidän suuressa, upeasti valaistussa talossaan. Drosselmeyer saapuu juhlaan muiden vieraiden tavoin kantaen lahjoja talon asukeille. Hän leikkii lasten kanssa hetken, ja leikissä mukana on myös talon nuori tytär Clara. Laikin jälkeen tanssitaan. 

Drosselmeyer esittää taikatemppuja ja nukketeatteria -Hiirikuningas aikoo kaapata prinsessan, mutta Pähkinänsärkijä surmaa Hiirikuninkaan ja pelastaa tytön. Väsymätön viihdyttäjä loihtii esiin mekaanisia leluja, ja saa ne tanssimaan lasten iloksi. Pähkinänsärkijänukke on kuitenkin Claran suosikki. Pikkuveli Franz ottaa nuken Claralta, ja sen pää irtoaa. Drosselmeyer korjaa vahingon, ja Clara halaa taas ehjää nukkea onnellisena, lohduttaen sitä. On myöhä ja vieraiden on lähdettävä. Clara sanoo hyvää yötä Pähkinänsärkijälle. Kuusen valot sammutetaan, ja lapset laitetaan nukkumaan...

 
 
Alkuperäinen nimi:
The Nutracker
 
Kesto:
1h 45min
 
Lajityypit:
 

 

Näytä ostoskori